9 Şubat 2011 Çarşamba

Salcali Sarimsakli Alabalik Fileto

Malzemeler


- 5 adet alabalık fileto (Alabalıkları balıkçıdan fileto halinde derisiz ve kılçıksız almalısınız)

- 1 yemek kaşığı salça

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 2 – 3 adet defne yaprağı

- Tuz, kekik, karabiber

- 2 diş sarımsak

- Zeytinyağı

- Su

 
Yapılışı

1. Balıkları güzelce yıkayın. Büyük bir kapta salça, defne yaprağı, baharatlar, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını karıştırın. Karışıma yıkanan filetoları alın, güzelce bulayın ve 1-2 saat buzdolabında terbiye edin.

2. Vakit dolunca filetoları fırın tepsisine dizin. Teflon fırın tepsisi bu iş için oldukça kullanışlı.

3. Kapta kalan sosun üzerine 1/2 su bardağı kadar su ekleyip karıştırın ve tepsideki balıkların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder