Malzemeler
- 5 adet alabalık fileto (Alabalıkları balıkçıdan fileto halinde derisiz ve kılçıksız almalısınız)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 – 3 adet defne yaprağı
- Tuz, kekik, karabiber
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Su
Yapılışı
1. Balıkları güzelce yıkayın. Büyük bir kapta salça, defne yaprağı, baharatlar, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını karıştırın. Karışıma yıkanan filetoları alın, güzelce bulayın ve 1-2 saat buzdolabında terbiye edin.
2. Vakit dolunca filetoları fırın tepsisine dizin. Teflon fırın tepsisi bu iş için oldukça kullanışlı.
3. Kapta kalan sosun üzerine 1/2 su bardağı kadar su ekleyip karıştırın ve tepsideki balıkların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder