26 Aralık 2010 Pazar

Hindistancevizli Kurabiye

Malzemeler

- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1,5 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket margarin
- 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Üzeri için hindistan cevizi


Yapılışı
1. Üzerini bulamak için ayırdığınız hindistan cevizi hariç bütün malzemeleri karıştırın ve özlü bir hamur elde edin. Ben içine bu sefer, geçen gün yapmış olduğum Tereyağlı İrmik Helvası‘nın üzerini süslemek için kavurduğum hindistan cevizinden artanları koydum. Değişik bir lezzeti oldu.

2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Daha sonra yumurta akına ve hindistan cevizine bulayıp fırın tepsisine dizin. Üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder