9 Şubat 2011 Çarşamba

Brokoli Corbasi

http://www.devletsah.com/brokoli-corbasi/
Malzemeler
•1000 gram brokoli
•1 su bardağı süt
•2 su bardağı su
•1 su bardağı et suyu
•1 yemek kaşığı un
•2 yemk kaşığı tereyağ
•1 adet orta boy soğan


Hazırlanışı
1.Brokoliler 20 dakika haşlanıp, süslemek için bir iki çiçek ayrılır.
2.Soğan yağda kavrulur. Un ilave edilip kavrulur.
3.Süt, su, etsuyu eklenip ısınması beklenir.
4.Brokoliler konulup kaynayıncaya kadar pişirilir.
5.Blenderdan geçirilip ayrılan çiçekler üzerine serpilir.

Not
•Su yerine brokolilerin kaynattığınız suyu kullanırsanız daha besleyici olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder