http://www.mutfaksirlari.com/kabak-mucver.html
Malzeme:
4 adet orta boy kabak
3 Yumurta
3 kahve fincanı Un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet taze nane
Kızartma için sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1- Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin.
2- Rendelenmiş kabağın suyunu tel süzgeçte süzün. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırın. 3- Yumurtayı ve unu da ekleyip bulamaç haline getirin. Bir tavada yağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartın.
5-Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder