9 Şubat 2011 Çarşamba

Besamel Soslu Tavuk

http://www.baharattadinda.com/2009/03/besamel-soslu-tavuk/
Malzemeler:

1 kg kuşbaşı tavuk göğüs
1,5 bardak süt
1 kase kaşar rendesi
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
tuz, karabiber,köri ve pulbiber
sıvıyağ


Hazırlanıış:
Tencereye sıvıyağını alalım içine rendelenmiş sarımsakları ve kuşbaşı tavukları da ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim.

Sonra tavukların içine sütü, unu, kaşarın yarısını ve pul biber hariç tüm baharatları ekleyelim. İyice karıştıralım ve yoğunlaşana kadar pişirelim.


Yağlanmış fırın kabına etleri dökelim ve üzerine kaşar rendesini serpiştirelim. Pul biberide serpelim ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10-15 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirelim.


Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder