http://yemekbahane.blogspot.com/2006/12/firin-makarna.html
Malzemeler:
•1 paket makarna (ben fiyonk makarna kullandım)
•1 yemek kaşığı margarin
•4 yemek kaşığı tereyağ
•2 tepeleme yemek kaşığı un
•3 bardak ılık süt
•1 kase rendelenmiş kaşar peynir
•tuz, karabiber
Makarnayı tuz ve margarin ilave ettiğiniz kaynamış suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, yumuşayınca makarnanızı süzün.
Beşamel sos için, başka bir tencerede tereyağını eritip, unu ekleyin. Unu kokusu çıkana kadar tel çırpıcı ile karıştırarak kavurun. Un, hafif bir sarı renk alınca sütü yavaş yavaş ilave edin, sütü eklerken karıştırmaya devam edin.Tuz ve karabiber ekleyip, koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın
Hazırladığınız sosu pişen makarnanız ile iyice karıştırın.Isıya dayanıklı bir fırın kabına karışımı dökün ve üzerini kaşar peynir rendesiyle iyice örtün.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında makarnanızın üzeri kızarana kadar pişirin.
Not:Eğer peynirli yapmak isterseniz ufalanmış beyaz peyniri, beşamel ve makarnayı karıştırırken ekleyebilirsiniz. veya kozlenmis kirmizi biberli
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder