10 Temmuz 2010 Cumartesi

3 Renkli Börek

http://lezzetinizinde.blogspot.com/2005/11/annemin-kurabiyesi-ve-renkli-brei.html

Üç Renkli Böreğin Malzemeleri:

400 gram ıspanak
1 buçuk su bardağı lor ya da peynir
3 tane orta büyüklükte havuç
3 yaprak yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
Rendelenmiş havuç ve doğranmış ıspanak ayrı ayrı tencerelerde zeytinyağı ile hafif kavrulup soğumaya bırakılıyor. Lorun içine nane, kekik, karabiber ve kırmızı biber katılıyor.


Yufkalardan birisi tüm bırakılıyor. Diğer iki yufka ortadan ikiye bölünüyor. Elde 4 tane yarım daire yufka oluyor. Üçünün içine iç malzemeleri sarılacak, dördüncü yarım yufka boşa gitmesin diye parçalanıp diğerlerinin içine eklenecek.
Üç yarım daire yufkadan birisinin düz kenarına ıspanağın tümü boşaltılıyor ve yuvarlak tarafa doğru sarılıyor. Diğer yarım yufkanın düz kenarına havuç konuluyor ve o da sarılıyor. Sonuncu yarım dairenin içine de lor konuluyor ve o da aynı şekilde sarılıyor. Elimizde üç tane ince, uzun rulo oluyor.
Tüm kalan yufka açılıyor ve içine o üç rulo konuluyor; ikisi yanyana üçüncü ise ikisinin üstüne. Tüm yufka üç ruloyu saracak şekilde çevriliyor. Yani en son kocaman bir rulo oluyor.
Her yufka yaprağına malzemeleri koymadan önce su ve zeytinyağı karışımını sürmeyi unutmayın.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam atılıyor. 200 dereceye ısınmış fırında pişiriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder