5 Ekim 2010 Salı

Patlicanli Makarna

http://www.devletsah.com/patlicanli-makarna/



Malzemeler
•1/2 paket makarna
Sosu için


•150 gram kıyma
•1 yemek kaşığı domates salçası
•1 adet soğan
•4-5 dal maydanoz
•1 adet patlıcan
•karabiber
•tuz
Üstü için


•1 su bardağı yoğurt
•2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
•1 diş sarımsak
Hazırlanışı
1.Makarna 10 dakika haşlanır.
2.Patlıcan közlenip kabukları soyulduktan sonra doğranır.
3.Soğan ve maydanoz incecik doğranır.
4.Sıvıyağda önce kıymalar kavrulur.
5.Kıymalara soğan ve domates salçası ilave edilip, suyunu çekene kadar pişirilir.
6.Üzerine közlenen patlıcan eklenip, suyu çektirilir.
7.Maydanoz ilave edildikten sonra ocağın alt kapatılıp dinlenmeye alınır.
8.Sarımsaklı yoğurt hazırlanıp içine toz Antep fıstığı karıştırılır.
9.Tabağa önce makarna, üztüne sos ve en son yoğurt gelecek şekilde konulup servis yapılır.
Notlar
•Patlıcanı mikrodalga fırında közleyebilirsiniz. Bunun için bu tarife ve yorumlarına bakınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder