http://hunerlibayanlar.blogspot.com/search/label/TUZLU%20HAMUR%20%C4%B0%C5%9ELER%C4%B0
Malzemeler
•2,5 Su Bardağı Un
•1,5 Çay Bardağı Yoğurt
•1 Çay Bardağı Zeytinyağ
•100 Gr. Tereyağ
•1 Yumurta
•1 Paket Kabartma Tozu
•1 Tatlı Kaşığı Tuz
•1 Tatlı Kaşığı Mahlep (Ben ekledim)
İç Harç için;
•2 Orta Boy Patates
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1/2 Çay Kaşığı Karabiber
•1 Çay Kaşığı Pul biber
Yapılışı
•Öncelikle tereyağını oda ısısına getirin, yada çok kısık ateşte eritip, ılık hale gelene kadar bekleyin.
•Yoğurt, zeytinyağ ve yumurta akını çırpma teli ile iyice çırpın. Tereyağınıda ekleyin ve biraz daha çırpın. (Tereyağ kesinlikle sıcak olmamalı, yumurta akını pişirebilir.)
•Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyin ve çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatarak 30 dk. dinlendirin.
•Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin, tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip karıştırın.
•Hamurdan cevizden biraz irice parçalar koparıp, elinizde açın. Ortasına iç malzemeyi koyarak, kapatın ve yuvarlayın. Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile ile karıştırıp, inceltin ve poğaçaların üzerine sürün. Çörek otu, susam veya haşhaş tohumu ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-35 dk. rengi turuncuya dönene kadar pişirin.
Malzemeler
•2,5 Su Bardağı Un
•1,5 Çay Bardağı Yoğurt
•1 Çay Bardağı Zeytinyağ
•100 Gr. Tereyağ
•1 Yumurta
•1 Paket Kabartma Tozu
•1 Tatlı Kaşığı Tuz
•1 Tatlı Kaşığı Mahlep (Ben ekledim)
İç Harç için;
•2 Orta Boy Patates
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1/2 Çay Kaşığı Karabiber
•1 Çay Kaşığı Pul biber
Yapılışı
•Öncelikle tereyağını oda ısısına getirin, yada çok kısık ateşte eritip, ılık hale gelene kadar bekleyin.
•Yoğurt, zeytinyağ ve yumurta akını çırpma teli ile iyice çırpın. Tereyağınıda ekleyin ve biraz daha çırpın. (Tereyağ kesinlikle sıcak olmamalı, yumurta akını pişirebilir.)
•Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyin ve çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatarak 30 dk. dinlendirin.
•Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin, tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip karıştırın.
•Hamurdan cevizden biraz irice parçalar koparıp, elinizde açın. Ortasına iç malzemeyi koyarak, kapatın ve yuvarlayın. Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile ile karıştırıp, inceltin ve poğaçaların üzerine sürün. Çörek otu, susam veya haşhaş tohumu ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-35 dk. rengi turuncuya dönene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder